homeride 22 & 23 juni 2019
kinderfonds

Log in

Team: De vrienden van Nika

Team rent voor: 
Ronald McDonald Huis Leiden

Als jonge jongens en meiden stappen en uitgaan, leuke dingen doen. De laatste jaren samen weekendjes weg, uit eten, verjaardagen en leuke uitjes met de kinderen.
Allemaal dingen die deze vriendengroep al jaren samen doet. Een vriendengroep zoals zovelen. Kinderen worden geboren en alles gaat voor de wind.
Tot één stel uit die vriendengroep een vreselijk bericht krijgt. Tijdens de 20-weken echo blijkt het kindje een zwaar hart defect te hebben. Ziekenhuis, specialisten en second opinions volgen.
Dan blijkt dat er in Leiden de beste kansen liggen. Maar Leiden ligt wel 150 kilometer vanaf dat kleine dorpje waar dat stel woont.
Tijdens de vele ziekenhuis bezoeken wordt hen verteld over de mogelijkheden van het Ronald Mc Donald huis. En hoe hard is dat huis nodig als 30 november 2011 een klein mooi meisje wordt geboren in het ziekenhuis in Leiden. Het stel verlaat in het holst van de nacht dat kleine dorpje om 3 weken later, helaas met groot verdriet weer thuis te komen. 3 weken lang was het Ronald Mc Donald huis daar in Leiden hun huis. Hun plek om te slapen, eten en snel weer naar het ziekenhuis te gaan. Haar vast te houden en aan haar bedje te zitten als ze te ziek is om vast te houden. 3 weken lang in een bubbel ver van alles wat er in de wereld gebeurd.
De vriendengroep komt langs in dat huis, in het ziekenhuis. De baby is te ziek om bij te kunnen, maar de vrienden laten zien dat ze er voor elkaar zijn. Dat kleine baby’tje is er ondanks al het harde vechten niet meer. Maar vele baby’s zijn daarna geboren in die vriendengroep. Allemaal gezonde kindjes gelukkig. Maar hoe groot het belang is van zo’n huis dicht bij het ziekenhuis, dichtbij je zieke kindje heeft deze groep van dichtbij meegemaakt. En maakt dat deze groep uit naam van dat kleine meisje Nika gaat lopen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk ouders bij hun zieke kindjes kunnen zijn.

Dennis en Ellen

Vrienden die De vrienden van Nika helpen

 
 

€ **,**

Anoniem

€ **,**

Anoniem

€ 60,00

R Boes

€ 10,00

Annemarie Bronsink

Heel veel succes samen!

€ 10,00

Kirsten Luimes

€ **,**

Anoniem

€ 200,00

Catootje Kinderspul

€ 30,00

Familie Van Doorn

Wat een mooi initiatief!

€ 20,00

Yorick Boon

€ 60,00

Anoniem

Mooi wat jullie doen!

Pagina's

Teamleden