homeride 27 & 28 juni 2020
kinderfonds

Log in

Team: Emy

Team rent voor: 
Ronald McDonald Huis Utrecht

Meerdere van ons hebben direct of indirect ervaren hoe belangrijk het Ronald McDonald huis is. Als je kind ernstig ziek is, is het zo fijn dat er een "thuis" is waar je samen kunt zijn in een heftige periode.
Het verhaal van Emy:
Met 36 weken zwangerschap kreeg ik een groeiecho. Emy haar buikje was te groot in verhouding. Met bijna 37 weken bleek ze een darmafsluiting te hebben. We moesten vanuit Zutphen door naar Utrecht. Daar constateerde ze ook een hartafwijking en werd het vermoeden van Down syndroom uitgesproken. Op 21 maart, wereld Down syndroom dag, kregen we de bevestiging dat Emy inderdaad het syndroom van Down heeft.
11 dagen later zijn Mark Bergsma en ik de troste ouders geworden van een fantastische dochter. 2 dagen na de geboorte mocht ik als net bevallen kersverse moeder met ontslag uit het ziekenhuis naar huis, bijna 100km van het WKZ in Utrecht. Het Ronald McDonald huis zat op dat moment vol, we stonden op de wachtlijst. Gelukkig was er net op tijd een plekje vrij gekomen.
Emy was nog geen 3 dagen oud toen ze aan haar darmen werd geopereerd. Ze herstelde hierna goed. Maar ze kreeg eerder dan verwacht last van haar hartafwijking. 5 spannende dagen volgde waarin ze vooral achteruit ging. We werden eind van de nacht gebeld door de arts. Het ging niet goed met Emy. Ze was zo uitgeput dat ze was gestopt met ademhalen. Ze ging over naar de IC voor beademing. Zo fijn dat we zo dichtbij haar waren, want nog voordat ze op de IC was aangekomen, waren wij al bij haar. Toen werd de knoop doorgehakt. Ze moet binnen een paar dagen een open hartoperatie ondergaan. Ons kleine meisje, nog geen 3 weken oud, moest opnieuw onder het mes.
Op de NICU en op de kinder IC kun je als ouder niet blijven slapen. Ons gezin was zo uit elkaar gerukt. Onze ene zoon in Zutphen, ons meisje in het WKZ en wij als ouders daar tussen. Zo fijn dat we een tijdelijk thuis hadden in het Ronald McDonald huis. Onze zoon (5 jaar) vond het daar ook super leuk.
Ook hebben we veel steun gehad in het huis van andere families. Iedereen heeft zijn persoonlijke verhaal, maar toch maak je veel de zelfde dingen mee. Iedereen zit in het zelfde schuitje en heeft een kind die ernstig ziek is.
Hoe gek het ook klinkt, het was ook fijn dat we zelf moesten wassen, koken, bedden verschonen etc (nee verwend worden door een kraamhulp zat er niet in). Maar deze bezigheden houden je op de been.
In deze heftige tijd heb ik ervaren hoe onmisbaar het RMD is. Ik weet niet hoe ik deze tijd door had moeten komen als het huis er niet was geweest. Daarom vind ik het ook zo erg dat het huis in Leeuwarden zijn deuren heeft moeten sluiten. Alle ouders die op de eilanden wonen en een kind in het ziekenhuis hebben liggen kunnen niet zo even met de boot heen en weer naar hun kind. Ook vind ik het erg dat er bij veel huizen (ook in Utrecht) vrijwel continu een wachtlijst is.
Daarom gaan wij hardlopen, om er voor te zorgen dat elke ouder met een kind in het ziekenhuis kan logeren in het RMD. Daar gaan we voor!

Vrienden die Emy helpen

 
 

€ 10,00

Fam. Florijn

Wij zijn super trots op jullie, goed gedaan!!!

€ 10,00

M van der Hoek

Vandaag rond 18:00u plotseling allemaal hardlopers door onze straat, en jullie bus stond even bij ons voor de deur geparkeerd... En beloofd is beloofd... even googlen en zoeken naar team Emy, hierbij onze donatie. Jullie zijn allemaal bikkels!

€ 20,00

Marleen MacLean

Succes!!

€ 10,00

Sanne Bergsma

Namens Nel en Gerda van de camping.

€ 150,00

IW Achterhoek Rivierenland

Wij wensen onze college Linda Buunk heel veel succes bij deze mooie uitdaging!

€ 30,00

Germ en Monique Boersma

Heel veel succes allemaal, maak er een mooie dag van!

€ 10,00

Sanne Bergsma

€ 150,00

Flextra Noord-Holland B.V.

€ 60,00

A Navasardjan

€ 20,00

Jorno Van der Veen

Pagina's

Teamleden